Трогателен разказ за смъртта на млада учителка – една от жертвите на грипа у нас

Близки на млада учителка, която е сред жертвите на грипа у нас, направиха разкрития за това какво е довело до смъртта ѝ.

Те разказаха, че тя е била принудена да работи дори и болна. Не е взела мерки и накрая се е стигнало до фаталната развръзка.

Ето и разказът на Рашел Леви, публикуван във Фейсбук:

Една от починалите през този грипен сезон млади жени е учителка. Усложнението от грипа, пневмонията- авангардът на смъртта – не се съобразява с учителските разпределения, липсата на заместници, изоставащите ученици, със забързания до ужас учителски делник. Тя е коварна и търсеща пробивите: слаба храна, липса на сън, течение, хронична умора, работа с много хора… Всичко, което го има в недолюбваната и обругавана професия. Да, и невъзможността да отсъстваш, боледуването на крак.

Жената е работила на село и най-вероятно е пътувала всеки ден в неотоплени междуселски автобуси, а заместници е нямало, а родителите са негодували при отсъствията й… Разпределяла е заплатата до стотинка, трудно й е било със скъпите лекарства. И е спестявала… От своето здраве.

Днес не е особено важно да се обсъжда това, как учителите спестяват от здравето си. Има ЕДИН пикантен случай, който на всяка цена трябва да

се разисква, да се превръща в характеристика на едно съсловие. Единствената възможна.

Само че тази млада жена е пример за една друга тенденция, която нито е удобна, нито е пикантна.

Тя е свързана с това, в тази професия тежките и хроничните заболявания са ежедневие. Служба е то – да работиш болен, стар и охулван. Служба е – неразбираема за обществото – и толкова далечна на суетите му.

За починалата млада жена няма да се говори. Не е интересно. Иска ми се да помълчим за нея… В нейно име. Поне днес…

Светла памет на колежката! Знам, че учениците й я топлят сега със сърцата си...”

Ако Ви е харесала статията, подкрепете ни във facebook!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *