Вени Марковски: Да разследват журналист като Йончева е падение на Цацаратурата

“Понеже вкараха в затвора всички бандити, мошеници, крадци, политици… извинете за повторението…, телефонни измамници, некадърни и корумпирани (пак извинете за повторението) прокурори, та опряха до единственият български журналист, който в последните близо 30 години обиколи всички горещи точки на планетата и интервюира от талибаните в Афганистан, през убийците в Чечня, далавераджиите в Косово, колещите хора в Алжир… Направи репортаж – останала сама, без оператора си дори – от Багдад малко преди там да влязат американските войски и т.н., и т.н.
ПРЕДСТАВЯТЕ ЛИ СИ ДОКЪДЕ Е ПАДНАЛА ЦАЦАРАТУРАТА, за да се захване с разследване на такава журналистка? И представяте ли си какво шоу ще бъде в съдебната зала – било в София, било в Страсбург?

Разбира се, след години, когато поредното обвинение на цацаратурата бъде наказано с оправдателна присъда и с глоба за българската държава, главният цацаратор отдавна ще е я съдия в Конституционния съд, я на заслужена пенсия. Разследващите прокурори ще са може би на море или на планина. Полицаите ще си мислят: “Ами, т’ва ни наредиха, т’ва разследваме”.

А народът ще е забравил за случая – така, както забрави за бившите обвиняеми министри – на здравеопазването, на отбраната, а помните ли, че имаше и обвинение срещу министъра на правосъдието? Така е – паметта на народа е къса, но за сметка на това избирателна като пощенска кутия: каквото влезе в нея, излиза след ден-два и от него не остава никакъв спомен.

И да не помислите, че това е просто случайно дело? Не, разбира се. Това е предупреждение към всеки, който се опита да разкрие някоя далавера.”

Вени Марковски. Фейсбук

Ако Ви е харесала статията, подкрепете ни във facebook!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *