Налейте вода за уста в пералнята и ще се случи нещо, което ще ви остави без думи!

От полезните съвети, това са тези, които буквално ни спасяват в последния момент.

1. Солената вода пази цвета на дънките Ако искате любимите ви дънки да останат като нови, перете ги по следния начин – поставете дънките в съд за пране, напълнете с вода, а след това добавете сол и хубаво накиснете. Солта ще запази цвета и ще попречи на процеса на избелване. Същият ефект може да се постигне, ако замразите дънките за 24 часа! Поставете дънките в найлонова торбичка и ги оставете във фризера за един ден. С това ще предотвратите тяхното разграждане и ще премахнете неприятните миризми, пише Петел.

2. Сушене вместо гладене Знаете ли, че вместо ютия може да използвате сешоара за коса? Опитайте, ефектът е наистина страхотен!

3. За да не се свиват дрехите след пране Ако ви дразни, когато дрехите след пране се свиват, не се притеснявайте, решението е просто – използвайте студена вода. Освен че ще предотвратите събирането на дрехите, с помощта на студената вода любимите дрехи никога няма да избледнеят.

4. За свежи и чисти бели дрехи , добавите чаша оцет в цикъла за изплакване, а когато перете тъмни дрехи, добавете чаша сол.

Ще се изненадате колко дълго ще се запази свежестта на дрехите!

5. Почистете барабана на пералнята. В барабана на пералнята от дрехите се натрупват множество примеси, които остават след изцеждане на дрехите и изхвърлянето на водата.

Но има един чудесен начин да изчистите пералнята – в празен барабан изсипете половин чаша вода за изплакване на устната кухина и включете за изплакване. Ще останете без коментар, когато видите колко чист ще бъде след това барабана.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *