В МОМЕНТА: Обявиха гражданско неподчинение в България!

Протестиращите срещу високите цени на горивата и бедността в Благоевград обявиха гражданско неподчинение. След като пет часа продължи блокадата на пътя за Гърция, а в двете посоки се бяха образували километрични опашки от леки и товарни автомобили, протестиращите обявиха, че ако не бъдат изпълнени исканията им, ще продължат с гражданското неподчинение.

Недоволните не освободиха движението на пътя за Гърция вчера в 17 ч., както имаха уговорка с Община Благоевград.

Те добавиха, че ще затварят пътя, докато правителството не изпълни исканията им.

Колоните от автомобили предизвикаха километрични задръствания, затворени са и алтернативните пътища в града. От Съюза на транспортните работници, един от организаторите на протеста съобщиха, че отдавна приканват протестиращите да се отдръпнат и да и да не затварят пътя, но засега безуспешно.

Преди минути от МВР съобщиха, че поради невъзможност на организаторите да контролират протестиращите, ще бъдат проведени операции по възстановяване на обществения ред.

Протестиращите пропуснаха през блокадата единствено младоженци, които се включиха за кратко в демонстрацията. Взето е решение да се пропускат единствено линейки и майки с деца.

По-рано ескалира напрежение на пътя край Дупница. Разгневени шофьори, чакащи да преминат през блокадата, скочиха срещу протестиращите. Полицията тушира напрежението и до сблъсъци не се стигна. На място пристигна и линейка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *